Verslaafd aan seks in Delden

vVerslaafd aan seks in Delden

In Delden komt het steeds vaker voor dat zowel mannen als vrouwen bij de seksuoloog belanden, omdat zij verslaafd zijn aan seks. Waarschijnlijk kan je heel goede seks vinden in Delden!

Wat is een seks verslaving dan? Er is tot nu toe nog steeds geen wetenschappelijke definitie over wat een seksverslaving is. Wel is het bekend dat het een herhalend gedragspatroon vertoont waarin daadwerkelijke seks negatieve gevolgen heeft voor de persoon die hieraan leidt. De persoon wilt het niet, maar zijn verslaving maakt dat hij allerlei soorten stappen kan nemen om seks te krijgen.

Dit gedrag geeft de dader wel de spanning, maar de echte plezier en bevrediging krijgt hij of zij niet. Daar moet je toch wat meer geduld voor hebben en niet alleen maar afgaan op de spanningen. De bevrediging die zij voelen is maar voor eventjes. Gaat het om seksverslaving, dan zou je toch wel wensen dat je er wat meer van kan opsteken. Elke keer klaarkomen en dat maakt je blij, is wat je zou verwachten, maar de werkelijkheid wijst toch wat anders. Helaas, heeft de partner hier meestal problemen mee en komt het negatief uit.

Herkennen van een seksverslaving:

Door de volgende punten kun je weten als ook jij verslaafd bent aan seks of dat je richting de verslaving gaat.

  • je krijgt steeds meer en meer behoefte om seks te hebben
  • je wilt meer experimenteren en wilt steeds extremer gaan
  • je seksuele gedragingen nemen meer tijd in beslag dan normaal
  • je verwaarloost jezelf en anderen om je heen doordat je alleen aan seks denkt
  • ondanks je ziet dat het niet goed is wat je doet, toch kan je er niet mee stoppen
  • je hebt geen enkel controle over je seksuele gedrag
  • als je even weg wilt van alles denk je aan seks. Het is als een soort drugs voor jou
  • Je ziet de risico’s van je seksuele gedragingen
  • je probeert elke keer weer je seksuele gedragingen te beperken of helemaal te stoppen.

Als seksuoloog in Delden heb ik heel wat ervaringen met mensen die hier te kampen mee hebben. Uit mijn ervaringen met de patienten zou ik kunnen zeggen dat wanneer iemand denkt dat hij seksverslaafd is, hij gewoon meer bezig is met seks dan normaal. Het is dan niet persee dat je client een hoge seksdrive heeft, maar hij heeft gewoon onderliggende negatieve gevoelens die hij uit door seks. Sommigen doen het omdat zij zich leeg voelen en anderen weer omdat zij gewoon verveeld zijn.

Als het ware zou je kunnen zeggen dat seksverslaving een gedragsverslaving is, net zoals wanneer je verslaafd zou zijn aan drugs of alcohol. Je zou het ook weleens kunnen vergelijken met een eet verslaving. Op zich is eten geen verslaving, want zonder te eten overleven wij niet, maar iemand die extreem veel eet, kan denken dat hij verslaafd is aan eten.

Een persoon die zichzelf als seksverslaafde ziet probeert via de seks zichzelf te kalmeren bijvoorbeeld wanneer hij of zij problemen heeft. Dit wordt dat een gewoonte en uiteindelijk leidt dit tot een gedragsverslaving waarbij seks een psychische en een lichamelijke drang wordt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *