Geen zin in seks meer in Gorredijk

Geen zin in seks meer in Gorredijk

Een relatie kan in problemen raken zodra 1 der partners geen zin of minder zin heeft in seks. Het kan zorgen voor frustraties en spanningen. Heel wat paren in Gorredijk waren zo eerlijk om hierover te praten. Het probleem ligt er wanneer 1 der partner wel wilt en de ander niet. Echter, geen zin hebben in seks is een veelvoorkomende probleem. Men denkt dat dit een vrouwen kwaal is dat zij geen zin hebben, maar het ook vaak voor bij mannen. Een ieder is anders wanneer het gaat over behoefte hebben aan seks. Het kan dus niet als normaal beschouwen worden wanneer de 1 wat minder wilt dan de ander. Het hoort niet gewoon zo. Het is het beste als beide partners in balans zijn met hun seks behoeftes.

Net zo heb je ook behoefte aan eten en aan slapen en ook dit verschilt per persoon. De een kan bijvoorbeeld twee borden in 1 keer opmaken en de ander maar 1. De 1 kan van kip houden terwijl de ander alleen vis eet. Zulke verschillen gelden ook voor seksualiteit.

Oorzaken seksuele verschillen

Men kan heel wat redenen hebben om geen zin te hebben in seks. Alles wat maakt dat jij je niet prettig voelt, of je bent ongelukkig, zal invloed hebben op jou behoefte aan seks. Je zou bijvoorbeeld spanningen kunnen hebben aan het werk, in je relatie, met de familie, of je kan je gewoon depressief voelen. Het kan dat jij de manier waarop jullie seks hebben niet als prettig ervaart. Je kan dan wel zin hebben in seks, maar uiteindelijk is het goed genoeg voor jou als je doet aan zelfbevrediging. De seks kan dan een sleur worden voor jou. Vele vrouwen hebben ook behoefte aan voorspel, strelen, wat zoenen, maar durven dat op den duur zelf niet meer te doen omdat zij geen zin meer hebben in seks. Het gevolg hiervan kan zijn dat er lichamelijk niet zoveel contact meer zal zijn. Naast de seksuele relatie is voor vrouwen ook belangrijk om genoeg emotionele intimeit te hebben met hun partner. Als de rest van relatie ook niet goed is, zal de behoefte aan seks hoe dan ook minder worden. Vaak genoeg durven vrouwen wel aan te geven wat zij willen en wat niet. Het is aan de man dan om te voorzien in haar behoeftes wilt hij graag de lichamelijke contact behouden.

De behandeling

Voor het geen zin hebben in seks is er ook een behandeling. Partners dienen te weten van elkaar hoe lang dit probleem zich al afspeelt en hoe hiermee om te gaan. Het geen zin hebben in seks laat de ander meestal ook denken dat hij of zij niet goed genoeg is. 1 van de manieren waarop je dit zou kunnen behandelen is om 3 keren per week seks te hebben. Het moet natuurlijk wel spontaan komen. Je kan over andere onderwerpen ook discussieren als adviezen met doel de positieve kan van seksualiteit, verbeteren van communicatie wanneer wij praten over seks of enkele stimulatie technieken.