Erectie problemen verhelpen in Dieteren

Erectie problemen verhelpen in Dieteren

Wanneer mannen erectie problemen hebben betekent het dat zij seks willen, maar het niet kunnen. Dit geldt niet alleen voor de mannen in Dieteren, maar wereldwijd. Als seksuoloog uit Dieteren wil ik toch mijn deel geven. Bij erectie problemen wilt de man graag seks, maar wordt niet stijf of niet stijf genoeg om het te kunnen. Dit kan ontstaan doordat je bloedvaten niet in de juiste orde zijn, of misschien heb je eerder een prostaak operatie gehad. Het kan ook zijn dat hij aan het begin van de seks vrij stijf is en plotseling tijdens de seks slap wordt.

Komt het maar een enkel keertje voor dat de penis verslapt, dan spreken we wel niet van erectie problemen. Dit kan misschien voorkomen wanneer je een dagje teveel gedronken hebt of als je heel erg moe bent. Elke man heeft dit wel eens 1 keer meegemaakt. Als man leef je dan met de angst dat je niet stijf kan worden waardoor je niet eens zal kunnen presteren, waar je eigenlijk wel kon. Deze problemen kunnen maken dat je plezier voor seks wordt weggenomen. Dit kan ook het geval zijn voor de partner. Een ieder kan natuurlijk anders reageren. De ene partner kan teleurgesteld zijn en vind haar man niet meer aantrekkelijk en een ander die zal samen naar oplossingen zoeken.

Mogelijke oorzaken voor erectie problemen

Normaliter denkt men dat het iets lichemakelijks is wanneer een man te kampen heeft met erectie problemen. Dit is echter niet altijd het geval. het kan zowel lichamelijk als een physchische factor zijn dat hij te maken heeft met erectie problemen. Het zou ook kunnen komen door de zogenoemde ‘faalangst’. Misschien is het al een aantal keren voorgekomen dat hij niet stijf werd en is bang dat het hem weer kan overkomen. Ook bij het ouder worden zullen er lichemalijke veranderingen optreden. Het kan bijvoorbeeld langer duren voor de penis om stijf te worden. Vooral wanneer de man al enige tijd in een relatie is. Hier moet de penis elke keer weer worden geprikkeld om stijf te kunnen blijven. Heeft de man moeite om dit te kunnen accepteren, zal dit negatief zijn voor zijn erectie.

wanneer we weer kijken naar de psychische problemen kan het ook zo zijn dat de man erectie problemen begint te krijgen nadat hij is gescheiden of wanneer zijn partner komt te overlijden. Hij kan dergelijke schuldgevoelens hebben, of hij kan maar niet loslaten, wat heb emotioneel zwak zal maken. Alweer is dit een negatieve effect voor zijn erectie. Het kan zelfs voorkomen dat zij alle zin voor seks verliezen. Ze fantaseren niet eens meer erover of beginnen er een hekel aan te krijgen. Ook komt het wel eens voor dat hij wel zin heeft in seks, maar niet meer met zijn eigen vrouw. Hij zoekt het liever bij anderen. Vreemd genoeg, wilt hij zijn vrouw toch niet kwijt.

Een man moet weten als hij wel nog steeds geinteresseerd is in seks, anders heeft het geen zin om zijn erectieprobleem te verhelpen. Je moet nooit iets doen met tegenzin.